Rug, nek & schouders (RNS)

ADEMHALING SPEELT EEN BELANGRIJKE ROL

RNS klachten verlichten

Deze les is gericht op het verlichten van rug-, nek-, en schouderklachten. Er wordt dus vooral aandacht besteed aan de rug, nek en schouders maar ook de rest van het lichaam wordt niet vergeten. Verkrampte gespannen spieren kunnen zorgen voor uitstralende pijn naar bijvoorbeeld de armen, handen en vingers, maar ook hoofdpijn en concentratieverlies kan een oorzaak zijn van te veel spanning in de boven-rug en nek. Spanning in de onderrug kan uitstralende pijn veroorzaken in de heupen, benen en voeten.

Veel mensen hebben een zittend beroep. Door te veel stil zitten verandert langzaam je houding en bouwt de spanning zich op. Ook stress en geestelijke onrust kan zich vastzetten in je lichaam waardoor je in bepaalde gebieden stijf en gespannen raakt. Op den duur kan dit klachten geven met alle gevolgen van dien.

In de les maken we veelvuldig gebruik van een yoga strip voor de boven-rug en een rolletje (opgerolde vilten mat) voor de midden- en onderrug. Door het gebruik van het stripje en het rolletje maak je de spanning stukje bij beetje los.

Bij het oplossen van spanning speelt ook de ademhaling een belangrijke rol. Je leert je bewust te worden van hoe je ademt, waar je ademt en hoe je door het gebruik van je ademhaling spanning kan loslaten.

Herken je je in bovenstaande tekst, dan is deze les wellicht geschikt voor jou. Ik nodig je uit om te komen ervaren wat deze les voor je kan doen.

Neem direct contact op

ZOEK JE IETS ANDERS?

Bekijk hier het andere lesaanbod

Hatha Yoga

Bij Hatha Yoga doe je lichaamshoudingen (asanas) en oefeningen. Hierbij gebruiken we alle spieren in het lichaam.

Lees meer…

Yin Yoga

In Yin Yoga ligt de focus op het bindweefsel in plaats van op de spieren zoals in andere yoga vormen. Bindweefsel (ook wel fascia genoemd) is een weefsel dat alles in je lichaam met elkaar verbindt.

Lees meer…

50 plus Yoga

In deze les zijn de yoga houdingen wat zachter, maar wel effectief. We blijven wat minder lang in de houdingen en doen veel zittende (vaak op een kruk) en liggende houdingen.

Lees meer…

Qi Gong

Zhineng Qigong is een efficiënte Chinese bewegingsvorm, ontwikkeld uit duizenden jaren ervaring op het gebied van Qigong en Chinese Geneeskunde, in combinatie met moderne medische en wetenschappelijke inzichten..

Lees meer…