Qi Gong

BALANS VAN LICHAAM, GEEST EN ZIEL 

Kom tot rust

Zhineng Qigong is een efficiënte Chinese bewegingsvorm, ontwikkeld uit duizenden jaren ervaring op het gebied van Qigong en Chinese Geneeskunde, in combinatie met moderne medische en wetenschappelijke inzichten.

De Chinese overheid heeft Zhineng Qigong als de meest effectieve vorm van Qigong aangewezen. Dr. Pang Ming heeft deze Meditatie in Beweging ontwikkeld en de invloed op de gezondheid in meerjarige studies uitgebreid onderzocht. Hij is opgeleid en afgestudeerd in zowel de Chinese Traditionele Geneeswijze (TCG) als de Westerse geneeskunde.

Zhineng Qigong bestaat uit eenvoudige en vloeiende bewegingen die gemakkelijk zijn aan te leren. In Zhineng Qigong is het de kunst om lichaam, geest en ziel meer op elkaar af te stemmen. Het brengt de geest tot rust en het activeert de zelfhelende krachten in het lichaam. Het zal de qi stroom in je lichaam activeren waardoor je je al snel vitaler en gezonder gaat voelen. Door het beoefenen van Zhineng Qigong ga je makkelijker met uitdagende situaties in je leven om. De oefeningen zijn eenvoudig en voor iedereen te doen. In China beoefent men dagelijks Qigong voor het behoud van een goede gezondheid en een lang leven.

Bij Zhineng Qigong werk je met de puurste en zuiverste Qi. In het Chinees noemen ze deze Qi, Hunyuan Qi. Je concentreert je op de lege ruimte, in deze leegte bevindt zich de Hunyuan Qi. Je hoeft tijdens de oefening de Qi niet te sturen. Qi volgt de gedachten, dus concentreer je op de beweging. Bijvoorbeeld: als je de armen naar de horizon beweegt denk je ver weg, je laat oude Qi los. Beweeg je de armen naar je toe, denk dan in je centrum (Dantian) en neem verse Qi op. Verbruikte Qi kan in verse Qi worden getransformeerd door het beoefenen van Zhineng Qigong.

De basis oefening bij Zhineng Qigong heet Lift Qi Up Poor Qi Down. Het doel van deze oefening is het uitwisselen van interne en externe Qi. Door rustige en vloeiende bewegingen laten we Qi weer vrij door de meridianen (energiebanen) stromen. Als de Qi vrij kan stromen is het lichaam vitaal en gezond en voelen wij ons rustig en in balans. Meridianen lopen door ons lichaam als een soort rivieren. Als de stroom/de vloeiende beweging in de meridianen geblokkeerd raakt kunnen er ziekten ontstaan. Of men voelt zich onrustig, nerveus of gejaagd. Met de bewegingen van de Lift Qi Up Poor Qi Down laten we de Qi weer vrij door het lichaam stromen waardoor we ons weer gezonder en rustiger zullen voelen.

Neem direct contact op

ZOEK JE IETS ANDERS?

Bekijk hier het andere lesaanbod

Yin Yoga

In Yin Yoga ligt de focus op het bindweefsel in plaats van op de spieren zoals in andere yoga vormen. Bindweefsel (ook wel fascia genoemd) is een weefsel dat alles in je lichaam met elkaar verbindt.

Lees meer…

50 plus Yoga

In deze les zijn de yoga houdingen wat zachter, maar wel effectief. We blijven wat minder lang in de houdingen en doen veel zittende (vaak op een kruk) en liggende houdingen.

Lees meer…

RNS Yoga

Deze les is gericht op het verlichten van rug-, nek-, en schouderklachten. Er wordt dus vooral aandacht besteed aan de rug, nek en schouders maar ook de rest van het lichaam wordt niet vergeten.

Lees meer…

Hatha Yoga

Bij Hatha Yoga doe je lichaamshoudingen (asanas) en oefeningen. Hierbij gebruiken we alle spieren in het lichaam.

Lees meer…